Forskning och Medicin
Bild på Arvid Carlsson. Fotograf:Cicci Jonsson/Pressens bild
Hjärnans budbärare på bokfest
När årets bokfest gick av stapeln i Göteborg var populärvetenskap ett stort tema. Besökarna på Bok & Bibliotek fick bla chansen att möta professor Arvid Carlsson. Han belönades år 2000 med Nobelpriset i medicin för sin upptäckt att dopamin är en kemisk budbärare i hjärnan med stor betydelse för kontrollen av våra rörelser.

Läs mer

Bild på Kjell Asplund. Fotograf: Anders Norderman
Patientsäkerhet har hög prioritet
Att jobba för kvalitet och säkerhet. Det är vad Kjell Asplund har i sikte som nytillträdd överdirektör på Social?styrelsen. Och att det återstår en hel del att göra på det området, det vet han. Inte minst efter sina sex år som SBU-ordförande.

Läs mer

Bild på Stefan Leufstedt. Fotograf: Anders Norderman
Inspiratörer till ny forskning
- Vi måste börja tala om medicinsk forskning och vad den betyder för människors hälsa. Det menar Stefan Leufstedt, ordförande i Diabetesförbundet, som också vill öka patientgruppernas inflytande på forskningen utan att sänka kraven på kvalitetsbedömningen.

Läs mer

Vetenskapsrådets webbplats

Forskning & Medicin är en tidning från Vetenskapsrådetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ämnesrådet för medicin och hälsa i samarbete med de medicinska fakulteterna.